Centraal gelegen

Vakantiewoning in Nijverdal


Door de centrale ligging is onze vakantiewoning/B&B een goed startpunt voor wandel- en of fietstochten door een natuurrijke omgeving.

Vakantiewoning Carpe Diem ligt centraal gelegen tussen Hellendoorn en Nijverdal.

De meanderende rivier de Regge is op een steenworp afstand. Via fluisterbootjes is de prachtige flora en fauna rondom de Regge te bezichtigen. Heerlijk genieten en een natuurrijke en unieke omgeving gaan verkennen!

Natuurrijke omgeving

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug met haar informatiecentrum De Paarse Poort ligt op fietsafstand en het Pieterpad loopt praktisch langs de voordeur.

Gemeente Hellendoorn is een sportieve gemeente waar tal van activiteiten en bezienswaardigheden te bezoeken zijn.


Activiteiten in de omgeving

Activiteiten in de omgeving van vakantiewoning /B&B Carpe Diem


Sallandse Heuvelrug


Zandverstuivingen, naaldbomen en heide. Veel heide. De Sallandse Heuvelrug is een uniek landschap in Overijssel. Hier zijn talloze wandelroutes, activiteiten voor jong en oud, vergezichten en prachtige tochten op de fiets. Volop gelegenheid om van het natuurschoon en elkaar te genieten.


Tips om te doen

Kabouterpad Sallandse Heuvelrug

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje.


Ga naar de kabouters

Elfde etappe van het Pieterpad

De elfde etappe van het Pieterpad loopt dwars door het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Geniet van de uitgestrekte heidevelden, stuifzandgebieden en loofbossen in dit nationale park en kom even volledig tot rust middenin de natuur terwijl je op weg gaat naar Holten.


Bekijk deze etappe

Avonturenpark Hellendoorn

Het leukste pretpark voor een dagje weg! Verscholen in de bossen liggen ruim 30 topattracties, mooie shows en avontuurlijke evenementen op je te wachten. Een aanrader voor een heerlijk en avontuurlijk dagje weg. Online zijn goedkope tickets te bestellen.


Bestel hier je tickets!

Memory Vrijheidsmuseum

In de vaste expositie van het Memory Vrijheidsmuseum beleeft de bezoeker stap voor stap de Tweede Wereldoorlog, vanaf de opkomst van het Nationaalsocialisme in Duitsland tot en met de bevrijding van Overijssel.

Plan een bezoek!

Uitdagende MTB-routes

Als je op de mountainbike springt, wil je het liefst nergens meer aan denken. Het enige wat je wil doen, is optimaal genieten. Genieten van uitdagende hoogteverschillen, een prachtige omgeving en de geur van het bos. Waar kan dat nou beter dan op de Sallandse Heuvelrug?

Bekijk de MTB routes

Kartplaza Nijverdal

Kartplaza Actionworld is inmiddels veel meer dan alleen een kartbaan. Met diverse indoor en outdoor activiteiten voor jong en oud is Kartplaza Actionworld in Nijverdal het meest actieve en complete partycentrum van Overijssel!

Bekijk deze etappe

Landgoed Schuilenburg

Het landgoed in Hellendoorn vormde lang geleden het decor van veldslagen en victorie. Maar tegenwoordig kunt u op deze mooie locatie terecht voor verschillende activiteiten, bootverhuur of voor een lekker hapje en drankje. En op het voormalig kasteelterrein proeft u nog steeds de sfeer van het roemruchte verleden.

Bekijk de website